BLOG

03Aug
Speta mediere - Furt calificat
postat de S.C.P.M de Mediatori Barbu, Breniuc si Asociatii in 03.08.2018
Speta mediere - Furt calificat
Solutionarea acestei spete a durat 24 ore. Este cea mai scurta mediere din 2013 de cand am deschis biroul de mediere. 
Infractiunea: furt calificat fapta prevazuta si pedepsita de art. 228 alin.1-art. 229 alin 1 lit b. In fapt, faptuitorul a sustras bunuri in valoare de 2000 lei, pe timp de noapte dintr-un autoturism proprietate persoanala ce se afla parcat .
         Am fost contactata telefonic de catre faptuitor care se afla in arest la domiciliu, am primit toate documentele necesare prin e-mail, o cunostinta a acestuia s-a prezentat la birou, a achita onorariul pentru deschiderea medierii. In aceeasi zi m-am deplasat la faptuitor pentru semnarea documentelor si pentru a discuta despre comiterea infractiunii si depre propunerea de impacare pe care urma sa o fac parti vatamate in numele acestuia. 
Am primit de la faptuitor atat telefonul cat si adresa parti vatamate pe care am contactat-o de indata. O persoana deosebita, un tanar intelept, intelectual care a fost de acord sa se impace cu faptuitorul daca acesta ii va achita prejudiciul cuzat. 
Exact asta urma sa ii comunic. Faptuitorul imi lasase deja in custodie valoarea prejudiciului astfel incat sa-i pot achita parti vatamate suma solicitata de acesta atunci cand s-a constituit parte civila. 
Binenteles, ca in aceeasi zi avenit la birou, a semnat actele si si-a incast prejudiciul.

De ce a acceptat atat de repede medierea? Pentru ca timpul nu ii permitea sa stea prin intantele de judecata si pentru ca avea nevoie de acele obiecte care i-au fost sustrase, pe care urma sa le cumpere si astfel, .... totul revenea la normal ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. 
L-am intrebat cum de il iarta atat de repede pe faptuitor . Raspuns: Pentru ca si-a cerut iertare, pentru ca i-a inapoiat prejudiciul si ca orice om greseste in viata, ................ este treaba lui daca in viitor va continua sa fure sau va deveni un om serios, insa cu siguranta privarea de libertate nu l-ar fi ajutat sa se schimbe.
 
Niciun comentariu. Fii primul care deschide discutia.