ONORARII
MEDIERE

Procedura prealabila a medierii este procedura in care are loc pregatirea medierii.

Onorariu = 200,00 lei/ dosar (un conflict cu una sau mai multe parti). Consulta Preturi

CE TIPURI DE CONFLICTE NU SE POT MEDIA??

Nu pot face obiectul medierii drepturile strict personale, cum sunt cele privitoare la statutul persoanei, precum si orice alte drepturi de care partile, potrivit legii, nu pot dispune prin conventie sau prin orice alt mod admis de lege. Detalii

SERVICII
MEDIERE

Procedura prealabila a medierii, este prima etapa in care persoana interesata sa solutioneze un conflict pe cale amiabila trebuie sa se prezinte la mediator. Detalii

CE CONFLICTE CIVILE SE POT MEDIA?

Cateva exemple de conflicte civile care pot fi rezolvate prin mediere: posesia, granituirea, stramutarea de hotare, orice litigii care stabilesc raporturile de vecinatate, evacuarea, revendicari imobiliare si mobiliare etc. Detalii

SERVICII DE MEDIERE


1. Procedura prealabila a Medierii

Procedura prealabila a medierii, este prima etapa in care persoana interesata sa solutioneze un conflict pe cale amiabila trebuie sa se prezinte la mediator.

Partea interesata poate incerca procedura medierii atat inainte de a depune o actiune pe rolul instantelor de judecata cat si in timpul unui proces aflat pe rolul instantelor de judecata, pana la ultima instanta. De asemenea, orice persoana privata de libertate poate solicita procedura prealabila a medierii, daca se afla intr-un conflict care permite solutionarea acestuia prin mediere.

Aceasta procedura, presupune invitarea celeilalte/celorlalte parti, prin intermediul mediatorului la mediere. In functie de acceptarea invitatiei, sau refuzul acesteia vom intra in etapa de mediere.

Daca cealalta parte va refuza invitatia, medierea nu este posibila.

2. Medierea Conflictelor

Desfasurarea medierii, este posibila numai atunci cand partile aflate in conflict au acceptat rezolvarea acestuia prin mediere si au semnat contractul de mediere .

Medierea se bazeaza pe cooperarea partilor si utilizarea de catre mediator, a unor metode si tehnici specifice, bazate pe comunicare si negociere.

De obicei, sedintele de mediere au loc la sediul mediatorului, dar se pot desfasura si in alte locuri stabilite de comun accord cu partile. De asemenea, sedintele de mediere pot avea loc in sesiuni separate sau comune.

Medierea se bazeaza pe increderea pe care partile o acorda mediatorului, ca persoana apta sa faciliteze negocierile dintre ele si sa le sprijine pentru solutionarea conflictului, pentru obtinerea unei solutii reciproc convenabile, eficiente si durabile.

Pe tot parcursul sedintelor de mediere partie pot fi asistate de avocati sau terte persoane.

3. Servicii pentru Prevenirea Conflictelor

Acest serviciu este oferit in special organizatiilor de orice tip, este o forma de protectie la care partea interesata poate face apel, atunci cand sunt semnale de izbugnire a unui conflict in cadrul organizatiei. Detectarea focarelor latente de conflict, ofera organizatiei cadrul non-conflictual necesar unei bune desfasurari a activitati viitoare.

Concilierea este un mijloc de detensionare si rezolvare pasnica a unui diferend, bazat pe propunerile facute de parti cu privire la modul de organizare, modul de lucru etc. , moderate de un profesionist in comunicare si negociere.

4. Servicii de Negociere

Negocierea este o meserie veche si, desi toti oamenii "negociaza" aproape zilnic, doar un negociator profesionist stie cu adevarat sa negocieze.

Este un serviciu cu rol de facilitare a cominicarii, intre terte persoane care au interesul sa ajunga la o intelegere prin negociere.
Intrebari Frecvente despre Mediere

Intrebari Frecvente despre MediereAvantajele Medierii

Avantajele Medierii

In primul rand, avantajul procedurii de mediere consta in dreptul partilor de a beneficia de inca o cale de solutionare a conflictului/litigiului, in afara instantei de judecata.

"Cel mai sacru dintre toate tribunalele sa fie acela pe care partile si-l vor fi creat ele insele, si pe care il vor fi ales prin buna intelegere".
PLATON

In al doilea rand, durata redusa a acesteia (poate sa dureze de la cateva zile la cateva luni), dar si flexibilitatea procedurii, partile putand conveni cu mediatorul data, ora si chiar locatia in care doresc sa se desfasoare medierea.

In al treilea rand, confidentialitatea, mediatorul are obligatia de a pastra confidentialitatea discutiilor, el neputand fi citat ca martor referitor la actele sau faptele aflate in cursul medierii (cu anumite exceptii). Pe de alta parte, nici partile nu pot folosi ca probe in proces informatiile aflate in cursul medierii.

In al patrulea rand, un important avantaj al medierii il reprezinta faptul ca partile pot sa-si identifice si sa adopte singure solutiile cele mai apropiate de nevoile si interesele lor, spre deosebire de judecata si arbitraj unde solutia este impusa de un tert (judecatorul/arbitrul).

In al cincilea rand, incheierea unui acord de mediere in conflicte de natura penala, inlatura raspunderea penala (in anumite cazuri special prevazute de lege), in alte cazuri, poate duce la diminuarea cu o treime a pedepsei, suspendarea conditionata a executarii pedepsei, renuntarea la aplicarea pedepsei, amanarea aplicarii pedepsei (functie de instanta de judecata).


Asistenta Online
Contactati Biroul de Mediere Barbu & Breniuc!
Pentru informatii privind medierea sau initierea unei medieri contactati-ne acum prin Y! Messenger:
Contactati Biroul de Mediere Barbu, Breniuc si Asociatii