ONORARII
MEDIERE

Procedura prealabila a medierii este procedura in care are loc pregatirea medierii.

Onorariu = 500,00 lei/ dosar (un conflict cu una sau mai multe parti). Consulta Preturi

CE CONFLICTE CIVILE SE POT MEDIA?

Cateva exemple de conflicte civile care pot fi rezolvate prin mediere: posesia, granituirea, stramutarea de hotare, orice litigii care stabilesc raporturile de vecinatate, evacuarea, revendicari imobiliare si mobiliare etc. Detalii

SERVICII
MEDIERE

Procedura prealabila a medierii, este prima etapa in care persoana interesata sa solutioneze un conflict pe cale amiabila trebuie sa se prezinte la mediator. Detalii

CE CONFLICTE PENALA SE POT MEDIA?

Abandonul de familie, abuzul de incredere, abuzul de incredere prin fraudarea creditorilor, asistenta si reprezentarea neloiala, bancruta simpla, bancruta frauduloasa, divulgarea secretului profesional si multe altele ... Detalii

ONORARIUL MEDIATORULUI


Conform art. 26 din Legea medierii 192/2006, legiuitorul, lasa libertate mediatorului si partilor in stabilirea onorariului:

(1) Mediatorul are dreptul la plata unui onorariu stabilit prin negociere cu partile, precum si la restituirea cheltuielilor ocazionate de mediere.
(2) Onorariul trebuie sa fie rezonabil si sa tina cont de natura si obiectul conflictului.

Procedura de mediere contine doua etape:

a) Procedura prealabila a medierii este procedura in care are loc pregatirea medierii. In aceasta etapa mediatorul trebuie sa indeplineasca formalitatile de invitare a celeilalte/celorlalte parti la mediere pentru acceptarea medierii;

Onorariu = 500,00 lei/ dosar (un conflict cu una sau mai multe parti).

b) Desfasurarea medierii

Onorariu pentru aceasta etapa se va stabili ulterior si va fi evaluat de medietor in functie de complexitatea conflictului.
Intrebari Frecvente despre Mediere

Intrebari Frecvente despre Mediere



Avantajele Medierii

Avantajele Medierii

In primul rand, avantajul procedurii de mediere consta in dreptul partilor de a beneficia de inca o cale de solutionare a conflictului/litigiului, in afara instantei de judecata.

"Cel mai sacru dintre toate tribunalele sa fie acela pe care partile si-l vor fi creat ele insele, si pe care il vor fi ales prin buna intelegere"
PLATON

In al doilea rand, durata redusa a procedurii de mediere de la cateva zile la cateva luni si, flexibilitatea acesteia oferind partilor posibilitatea de a stabilii impreuna cu mediatorul data, ora si locul unde se desfasoara sedinta de mediere.

In al treilea rand, confidentialitatea, sustinerile facute pe parcursul medierii de catre partile aflate in conflict, avocatii acestora, asistentii, experti , precum si de catre mediator au caracter confidential fata de terti si nu pot fi folosite ca probe in cadrul unei proceduri judiciare sau arbitrale, cu exceptia cazului in care partile convin altfel ori legea prevede contrariul. Mediatorul va atrage atentia persoanelor care participa la mediere asupra obligatiei de pastrare a confidentialitatii si le va putea solicita semnarea unui acord de confidentialitate.

In al patrulea rand, un avantaj important al medierii este reprezentat de decizia partilor care pe parcursul sedintelor de mediere pot sa-si identifice si sa adopte singure solutiile cele mai apropiate de nevoile si interesele lor, spre deosebire de judecata si arbitraj unde solutia este impusa de un tert (judecatorul/arbitrul).

In al cincilea rand, incheierea unui acord de mediere in conflicte de natura penala, inlatura raspunderea penala (in anumite cazuri special prevazute de lege), in alte cazuri, poate duce la diminuarea cu o treime a pedepsei, suspendarea conditionata a executarii pedepsei, renuntarea la aplicarea pedepsei.

In al saselea rand, costul redus al taxei de timbru la solutionarea litigiilor civile prin mediere. Pentru incuviintarea de catre instanta de judecata a Acordurilor de Mediere care privesc transferul dreptului de proprietate ori a altui drept real, cat si a cauzelor si partajelor succesorale, taxa de timbru se calculeaza cf. art . 11. din OUG 80/2013 care dispune la alin. (1) astfel: